Ana içeriğe atla

2021 Hyundai Sonata Hybrid En Pahalı ama En Verimli Hibrit Değil

 

Zaman geçtikçe, daha fazla sürücü daha çevre dostu bir yaşam tarzı sürdürmekle ilgileniyor. 
SEDANLAR VE COUPE'LER

Kırık 2019 Hyundai Sonata Egzoz Ucu Bagaja Erişen Birini Yandı

Son yıllarda eleştirmenler, Hyundai Sonata'yı otomobil üreticisinin en iyi modellerinden biri olarak övdü Orta boy sedan, JD Power, Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Kelley Blue Book ve AAA gibi otoritelerden çok sayıda ödül kazandı. Sonata asla kazanmamaktan sürekli kazanmaya gitti. Accent ile birlikte Sonata, Hyundai'nin Kuzey Amerika pazarındaki yerini sağlamada çok önemli bir rol oynadı.

Ancak, CarComplaints.com'a göre , 2019 Sonatının bazı "gerçekten korkunç" sorunları var. Ve seçimlerinden pek memnun olmayan birçok sahip bıraktılar.

2019 Hyundai Sonata ile ilgili şikayetler düpedüz korkutucu

Bacağınız aniden yanıyormuş gibi hissettiğinde arabanızın bagajını açtığınızı hayal edin. Bir Hyundai Sonata mı yoksa bir Harley-Davidson mu satın aldınız Bacağınızı bir arabadan çıkan bir fabrika egzozunda yakmak normal değildir. İşletme sahibinin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne sunduğu şikayeti şu şekildedir:

"[] Sağ arka tamponun altındaki egzoz ucu tamponun [] ucunu geçecek şekilde uzanır. Birkaç hafta önce, biri bagaja girerken bacağını yaktı. Dün, bagaja erişmek için tamponun yakınında durduğu için aynı egzoz ucu [tarafından] ayrı bir kişi de yakıldı. 4 yıldır [a] 2016 Sonatımız vardı ve benzer egzoz ucundan [a] hiç yanma yaşamadık. Araba [a] seviyesi garaj yoluna park edilmişti. Araba [a] son ​​sürüşten ısıtıldı ve kapatıldı. "

Başka bir kişi, NHTSA'ya yaptığı şikayette, o yılın Ocak ayı ortalarında bir 2019 Sonata kiraladıklarını ve motor sorunlarının neredeyse anında başladığını belirtti. Bu kısa dönemde, Sonata'nın motoru, yavaş hızlanma ve daha düşük "hız ve güç" ile sürüş gücünde ciddi dalgalanmalar yaşadı. Ve o Nisan'da, Sonata kötü bir şekilde sallanırken kendi kendine büyük ölçüde yavaşladı.

Hyundai, sahiplerinin garanti kapsamını reddetti ve yasal işlemle karşı karşıya kaldı

Yerel bayilerin sertifikalı servis teknisyenleri, araç sahibi şikayetlerinin çoğunu ele alabilir Ve bir otomobil üreticisinin kendisini mahkemede bulması nadir olmasa da, birkaç yeni araç sahibi, dava açmaya yetecek kadar korkunç bir şey yaşar.

Ancak 2019 Hyundai Sonata sahiplerinin yaşadığı motor problemlerinde durum böyle değil. Tüketici bekçi köpeği sitesi Top Class Actions'a göre , yalnızca motor sorunları ciddi değil, aynı zamanda Hyundai de sorumluluğu reddetti. Sonuç olarak, otomobil üreticisi düzenli olarak sahiplerinin garanti kapsamını reddetti.

Bulgular, 2019 Sonata'nın motor sorunlarının "benzinli direkt enjeksiyonlu (GDI) motorlardaki bağlantı kolu yataklarından" kaynaklandığını gösteriyor. Etkilenen bağlantı kolu yataklarının kırıldığı ve metal parçaları yağ kaynağına bıraktığı bilinmektedir. Sorun çözülmeden bırakılırsa, metal kalıntılar ciddi motor hasarına neden olur. Yağ filtresi tüm kalıntıları yakalayamaz ve kirli yağın motorda dolaşmasına izin verir. Sonunda, motor beklenmedik bir şekilde arızalanana kadar bileşenlere zarar verir.

Olası davaya yanıt olarak, otomobil üreticisi nihayet "iddiaları çözmek için bir Hyundai theta motor yerleşim merkezine fon sağlamayı kabul etti ..." Ancak yine de herhangi bir yanlışı kabul etmeyi reddetti.

"Belirli" 2019 modellerinin yanı sıra, 2011'den 2018'e kadar olan Sonatların önemli ölçüde daha fazla sayıda sınıf eylemine girebileceği görülüyor. Top Class Actions ayrıca "belirli 2019 Hyundai Santa Fe Sport ve 2014-2015, 2018 ve belirli 2019 Hyundai Tucson araçlarını" satın alan veya kiralayan kişilerin de uygun olduğunu söylüyor.

İlginç bir şekilde, Hyundai ve Kia , en kötüsü yangınlar olmak üzere, her türlü motor sorunuyla ilgili davaların hedefi gibi görünüyor.

2019 Hyundai Sonata genel bakış

US News , 2019 Hyundai Sonata'yı "En İyi 2019 Ekonomik Orta Boy Otomobiller" sıralamasında 11 arasında üçüncü sırada gösterdi. Kelley Blue Book , uzmanlar ve sahiplerin incelemelerine göre 4,4 yıldız olarak sıraladı. Her iki web sitesi de bu sedanı satın alınabilirliği ve yüksek teknoloji özellikleri nedeniyle övdü. Hyundai'nin 10 yıllık güç aktarma organı garantisi, Sonata'nın kapağındaki bir başka tüydü. 2019 modeli bir geçiş olsa da, Hyundai 2018 ortalarında içerik seviyelerinde bazı ayarlamalar yaptı.

Cars.com fiyatları, trim seviyesine bağlı olarak 12.000 ile 21.500 $ arasında değişen 2019 Hyundai Sonata modellerini kullandı. 2019 modeli altı donanım sunuyordu: 185 beygirlik dört silindirli SE temel modeli; yakıt açısından daha verimli 178 hp turboşarjlı dört silindirli Eco; SE ile aynı motora sahip ancak daha iyi teknolojiye sahip SEL; SE motorlu ancak daha sportif Sport; Daha fazla teknoloji güncellemesi sunan Limited (evet, aynı SE motoru); ve son olarak, 245 hp turbo-dört özelliğine sahip Limited 2.0L.

US News ve Cars.com'a göre, 2019 Hyundai Sonata , para için oldukça iyi teknoloji sunuyor Kullanımı iyidir ve direksiyona duyarlıdır. Sessiz, konforlu bir iç mekanın yanı sıra kullanımı kolay bir bilgi-eğlence sistemi de var. Olumsuz tarafı (bacak yanıklarının yanı sıra), Sonata'nın temel motoru yeterli seviyenin altında (yanmadığında), çoğu güvenlik teknolojisi tüm modellerde eksiktir ve iç kalitesi bir pazarlık sedandan bekleyebileceğiniz şeydir. Son olarak, Hyundai'nin Sport modelini temel motorla donatmasının nedeni kafa karıştırıcı.

 
SEDANLAR VE COUPE'LER

2019 Hyundai Sonata Sahipleri Can Sıkıcı Bir Sorunla Erken Yaşta Karşılaşabilir

Hyundai Sonata, markanın en çok satan araçlarından biridir. Aynı zamanda onlarca yıldır dayanan denenmiş ve gerçek bir orta boy sedan. 2019 Sonata , neredeyse yeni ancak uygun fiyatlı o tatlı noktayı işgal ediyor. Ancak, göz ardı edilemeyecek büyük bir sorun var gibi görünüyor. Ve Sonata sahipleri bunun tehlikeli olduğunu söylüyor.

2019 Hyundai Sonata'nın tehlikeli bir sorunu var gibi görünüyor

2019 Hyundai Sonata oldukça yenidir . Ancak Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi zaten birçok mal sahibi şikayetini topladı. NHTSA'ya göre , 2019 Sonata sahipleri 27 resmi şikayette bulundu. Ve büyük çoğunluk tek bir kategoriye giriyor: dış aydınlatma.

Görünüşe göre şikayetler tek bir problemle sınırlı değil. Bazı sahipler, Sonata'nın kısa huzmeli farlarının neredeyse yeterince yanmadığından şikayet ediyor. Ancak diğerleri farlardaki noktalar, karartma alanları / gölgeler ve / veya ışık bozulmasından bahsediyor.

2019 Hyundai Sonata'nın far sorunu ne kadar ciddi?

İLGİLİ: Hyundai Sonata Hybrid Etkileyici Bir Ödül Kazandı

CarComplaints.com , dış aydınlatma / farların 2019 Hyundai Sonata sahipleri için en büyük sorun olduğunu doğruladı Site, dış aydınlatma sorununa 10 üzerinden 8,9'luk bir "Önem Derecesi" veya "Oldukça Kötü" veriyor.

Neyse ki, dış aydınlatma sorunları bilinen herhangi bir yaralanmaya veya çarpmaya neden olmadı. Ancak sahipler, bu sorunların erken yaşandığını söylüyor. NHTSA, şikayetleri 2019 baharının başlarında gösteriyor. Ve CarComplaints.com, araç sahiplerinin bu sorunu yalnızca 2.300 mil civarında yaşadığını tahmin ediyor.

Araç sahibinin şikayetleri, far sorununun Sonata'nın yaşamına 15 mil kadar erken başladığını ve birçok mal sahibinin bunun "çok tehlikeli bir durum" olduğunu söylemesiyle ortaya çıktığını gösteriyor. Kişisel deneyimler değişiklik gösterse de, sahip deneyimleri çok benzerdir. 2019 Sonata'nın farları "kirişte karartma noktaları" oluşturuyor, "sınırlı görüş sağlıyor", "karanlık gölgeler yapıyor" ve "doğru şekilde yansıtmıyor" gibi görünüyor. Sonata'nın görünüşte yetersiz farları "önemli bir güvenlik tehlikesi" oluşturabilir.

Daha da kötüsü, Hyundai ve bayilerinin "şikayetleri duyduklarını" ancak farları onaylamayı veya tamir etmeyi reddettiklerini söyleyen birçok işletme sahibi. Araç sahibi şikayetleri gelmeye başladıktan bir yıl sonra Hyundai, 2019 Sonata'nın farları hakkında yalnızca bir üretici bildirisi yayınladı. Ancak bu resmi bülten, görüş sorunlarını değil, fardaki olası yoğunlaşmayı ele alıyor.

Riskli farlara değer mi?

2019 Hyundai Sonata artık resmi olarak kullanılmış bir otomobil ve US News'e göre ortalama liste fiyatı 17.000 dolar civarında. Bu, US News'in 8,3 / 10'luk iyi bir genel puan verdiği son model orta boy bir araba için iyi. 2019 Sonata ile birlikte altı trim seviyesi ve üç motor seçeneği mevcuttur. Temel model, 185 hp güç üreten 2.4 litrelik dört silindirli bir motorla birlikte gelir. Ayrıca 178 hp turboşarjlı bir motor ve 245 hp üreten başka bir turboşarjlı dört silindirli var.

Temel model dahil çoğu döşeme seviyesi halojen projektör farları ile donatılmıştır. Ancak LED farlar daha yüksek kaplamalarda veya mevcut özellikler olarak mevcuttur. Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü'ne ( IIHS ) göre, 2019 Hyundai Sonata'nın halojen farları en güvenli seçenek değil. Tüm güvenlik testi kategorilerinde halojen farlar en kötü performansı gösterdi. Düzgün gidişlerde adil görünürlük, virajlarda "yetersiz" görünürlük ve parlama nedeniyle "Kötü" notu kazandılar.

Bu nedenle, 2019 Hyundai Sonata'yı satın almayı düşünüyorsanız, yükseltilmiş farları tercih edin veya bunları bir satış sonrası seçeneği ile değiştirin.

 
İPUÇLARI, PÜF NOKTALARI VE TRENDLER

Uyumsuz Arabalar Adası: Bu Yıl 24.000 Doların Altındaki 5 Model Görmezden Geldi

1964 Noel klasik içinde Misfit Oyuncaklar Adası gibi Rudolph Kırmızı burunlu Ren geyiği , otomotiv endüstrisi istenmeyen arabaların kendi adası vardır. Aslında gerçek bir ada yok ama fikir aynı. Çoğu tüketici 2020'de araba alışverişi yaparken bu araçlardan kaçındı . Bunlar arasında Hyundai Sonata, Hyundai Veloster, Mazda3, Volkswagen Golf ve Kia Sportage bulunuyor . 

US News, geçtiğimiz günlerde bu yıl daha düşük satış yapan 30 harika aracın bir listesini hazırladı. Bakalım 24.000 $ 'ın altındaki bu beş modeli 2020'nin uyumsuzları olmaya iten şeyin ne olabileceğini görelim. 

Yorumlar