Sanal ofis nedir, neden önemlidir?

Sanal ofis; fiziksel bir ofise ihtiyacı olmayan şirket, girişimci ya da kişilere şirket kurulumu için resmi adres sağlayan pratik bir ofis kiralama modelidir. Yasalar gereği ticari faaliyete sahip tüm kuruluşların ve vergi mükellefi olan serbest çalışanların resmi bir adrese sahip olması gerekir. Resmi adresler, aynı zamanda şirkete gelen postaların, kargoların, faturaların ve ürün numunelerinin teslim alınabilmesi için büyük önem taşır. Bu sebeple birçok şirketin en büyük gider kalemleri arasında ofis kiralama ve aylık masrafları yer alır. Olmadık Ofis tarafından sunulan sanal ofis hizmeti, fiziksel olarak ofise ihtiyaç duymayan ticari kuruluşların ve mükellef şahısların yasal zorunluluktan doğan masrafları en aza indirmesine yardımcı olur.

Sanal ofis hizmetinden faydalanan şirketler, gerçek resmi adres sahibi olur ve çeşitli posta gönderini yine aynı adres aracılığıyla takip eder. Bu sayede şirketlerin tüm iletişim ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilen sanal ofisler, uygun fiyat seçeneklerine sahip olmalarıyla da şirket bütçesine büyük katkı sağlar. Sanal ofisler, aynı zamanda şirketine prestij kazandırmak isteyen girişimciler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Kurumsal yapıları sayesinde şirketinizin profesyonel bir imaj kazanmasına yardımcı olur, müşteriler üzerinde olumlu bir intiba bırakmanızı kolaylaştırır.

 

Yeni nesil çalışma kültürü: Sanal Ofis

Günümüzde değişen çalışma kültürü ve yeni olanaklar sayesinde siz de kolaylıkla hayalinizdeki işi kurabilirsiniz. Yeni bir işe adım atma, bir girişimde bulunma ya da mevcut işinizin maliyetini azaltma gibi düşünceleriniz varsa sanal ofis tam da aradığınız şey olabilir. Birçok büyük şirketin çalışan verimliliğini artırmak ve maliyet yükünü hafifletmek için tercih etmeye başladığı sanal ofisler, iş hayatında yeniliklere açık olanların en sık yöneldiği alternatiflerden biri.

Satış ve pazarlama ile birlikte internetin de sağladığı imkanlar sayesinde işlerin artık mobil olarak yapılabiliyor olması, girişimcilerin işletmeleri için özel bir alana olan gereksinimlerini ortadan kaldırdı. Bu sebeple girişimciler, giderek başka alternatiflere yöneliyor. Sanal ofis fikriyse bu yeni alternatiflerden söz edildiğinde ilk akla gelenlerden. Sanal ofis; özellikle internet üzerinden çalışan şirketler için oldukça pratik, kullanışlı ve uygun bir çözüm olarak sıklıkla adından söz ettiriyor.

Sanal ofis hizmetleri nelerdir?

Olmadık Ofis’ten yalnızca 3 dakikada kiralayacağınız sanal ofis ile birçok avantaj elde edersiniz. Bu avantajlar yeni bir iş kuruş sürecindeki hem maddi hem de manevi yükünüzü azaltmanıza destek olur.

Yasal mevzuata uygun kira sözleşmesi 

Türkiye’de sanal ofis kiralamak tamamen yasaldır. Olmadık Ofis de sanal ofis kira sözleşmesini yasal mevzuata uygun bir şekilde hazırlamıştır. Sanal ofis hizmeti sayesinde yasal mevzuata uygun kira sözleşmesi hazırlanmasını ve şirket kurulumu için gerekli evraklar arasında yer alan önemli bir adımı kolaylıkla tamamlamanızı sağlar.

Düşük maliyet ve stopajsız ofis kiralama

Özellikle İstanbul’un merkezi semtlerindeki iş merkezlerinde yüksek meblağlara kirayalayabileceğiniz ofisler; elektrik, su, mutfak, temizlik, sekreterya gibi birçok ek giderle ciddi bir maliyet yükü yaratır. Öte yandan sanal ofis fiyatları da fiziki bir ofis fiyatına ulaşarak aslında gerekli olmayan bir gider kalemine neden olur. Olmadık sanal ofis ayda sadece 100 TL + KDV ödeyerek ofis maliyetlerinizi büyük oranda düşürmenize yardımcı olur. Üstelik stopaj vergisi söz konusu olmadığı için KDV’li fatura sayesinde kiranızı bir gider olarak gösterebilirsiniz.

Resmi adres sahibi olun

İster yeni iş kuran bir girişimci ister hibrit çalışma modeliyle çalışan bir şirket olun, Olmadık Ofis’i sanal ofis olarak kiralayabilir ve İstanbul’un kültür mozaiği Balat semtini şirketinizin resmi adresi olarak yasal kayıtlara geçirebilirsiniz. Yasal yönetmelikler gereği her kuruluş sürecinde olduğu gibi şirketinizin/şubenizin kuruluş aşamasında da maliye denetmenleri gelerek adresinizi teyit etmek, yeni adresinizde sizden imza almak isteyecektir. Bu adımda da Olmadık Ofis ekibi size destek verir, resmi yetkilileri ve sizi misafir eder, bu süreçte sizinle birlikte masada olur ve kılavuzluk eder.

Posta, çağrı ve kargo yönetimi

Geleneksel bir ofis içersine rutin ofis sorumluluklarınızdan olan posta veya kargoların teslim alınması, çağrı yanıtlama ve kargo yönetimi, Olmadık Ofis tarafından devralınır ve size yalnızca işinize odaklanarak veriminizi artırmak kalır.

Kredi kartıyla aylık ödeme fırsatı

Küçük veya büyük hangi ölçekte bir şirketten bahsederek bahsetelim, ay içerisinde nakit akışında bazı güçlükler yaşanabilir. Personel maaşından vergi giderlerine pek çok masraf nakit olarak ödenmek zorundayken bir de ofis giderinizi buna eklemeyin. Olmadık Ofis, sunduğu güvenli online ödeme altyapısıyla kredi kartınızla ödeme yapabilmenize imkan tanır. Üstelik otomatik ödeme sistemiyle her ay belirlediğiniz tarihte sanal ofis hizmetinin bedeli kredi kartınızdan tahsil edilir.

Sanal ofise ek fiziki bir ofis imkanı

Eğer Olmadık Ofis’ten sanal ofis kiraladıysanız, fiziki bir ofis ortamına da sahip olabilirsiniz. Balat’ta yer alan Olmadık Ofis'in sahip olduğu 250 metrekarelik fiziki ofis ortamını ek bir ücret karşılığında dilerseniz toplantılarınızı organize etmek veya iş görüşmeleri yapmak için de kullanabilirsiniz. Ortak alanların sunduğu, yeni profesyonellerle tanışma ve bir araya gelme imkanıyla da networkünüzü genişletebilir, yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz.

Sanal ofis, hazır ofis, paylaşımlı ofis, ortak ofis

Sanal ofisler; hazır ofis, paylaşımlı ofis ve ortak ofis gibi benzer kavramlarla sıklıkla karıştırılır. Fakat bu ofis türleri arasında büyük farklar bulunur. Sanal ofisin diğerlerinden en büyük farkı, fiziki bir ofis ortamı içermemesidir. Diğer seçeneklerin tamamında fiziksel ofisler yer alır ve bu konseptler arasındaki farklar, çalışma alanlarının ortaklaşa ya da dönüşümlü olarak kullanılması gibi detaylardan kaynaklanır. Sanal ofislerse resmi ve yasal yollardan bir şirket adresi edinmeniz amacıyla kullanılır ve fiziksel bir çalışma alanı içermez. Ancak Olmadık Ofis’in sunduğu sanal ofis kiralama modeliyle eğer ihtiyacınız olursa cüzi ücretler karşılığında toplantı odası kiralayabilir, dilediğiniz günlerde İstanbul’un merkezinde yer alan sanal ofis adresinizden çalışabilirsiniz.

Ofis kiralamak için daha fazla zaman kaybetmeyin. Buraya tıklatarak sadece 3 dakikada sanal ofis adresine sahip olun!

Yorumlar