Hayatınızı Kolaylaştıran Web Tasarım İpuçları

 Her web tasarımcısının onu diğer iyi tasarımcılardan ayıran bazı sırları vardır. Burada, tasarımı daha iyi hale getirmek için gerçekten yararlı olan bazı ipuçlarının bir listesini yapmayı başardık. Bazı profesyonel bilgilerle bu blogdaki bazı özellikleri nasıl keşfedeceksiniz. İster yeni başlayan ister profesyonel olun, bu makaleden çok şey öğreneceksiniz. Hadi başlayalım.

Tarayıcılar için
Codekit Eğer bir MAC sistemi kullanıyorsanız Codekit bir zorunluluktur. Tarayıcının yeniden yükleme özellikleri, tek başına küçük bir maliyete değer. Tarayıcınızı farklı değişiklikler yapmak için yenilemenin zor günleri çoktan geride kaldı.

Global Değişiklikler Global değişiklikleri
uygulayın, tasarım çalışmanızın ilk aşamalarında işleri hızlandırmanıza gerçekten yardımcı olabilecek bir profesyonelden sağlıklı bir ipucu. Değişiklikleri global olarak sayfanıza uygulayabileceğiniz joker CSS kuralını kullanabilirsiniz. Tasarım sürecinden geçerken bu, cebinizde olması gereken harika bir numaradır. Elbette bunu canlı kodunuzda bırakmak harika bir fikir değil, bu yüzden bu numarayı dikkatli kullanın.

Parlak Anahatlar
Medya sorgularıyla çalışırken onlar için parlak anahatlar kullanın. Bu hile, hangi kuralların uygulandığını ve nasıl göründüklerini anında görmenizi sağlayacaktır.

Karakter Sayısı
Güvenli ve rahat okuma için genellikle 45-75 karakter kabul edilir. Duyarlı ve akıcı tasarımı kontrol etmek için hızlı bir numara var. Sayfanıza 45 karakterlik ve 75 karakterlik bir satır yerleştirin ve sayfanın bu parametreler dahilinde yeniden boyutlandırıldığından emin olun.

Görüntü boyutunu küçültme
Yüksek düzeyde optimize edilmiş görüntü siteleri daha hızlı yüklenir ve farklı cihazlarda daha iyi çalışır. Web sitenizin daha iyi tasarımları ve yüklenme oranları için küçültülmüş görselleri kullanabilirsiniz.

Resimleri Dışa Aktarır
PNG resim dosyaları, web sitenizi tasarlamak için iyi bir şeydir. Bir görüntüyü Photoshop'tan PNG'ye dışa aktarıyorsanız ve saydam olması gerekmiyorsa, onu 8 bit PNG olarak dışa aktarmayı deneyin. Çoğunlukla web sitenizin kalitesini etkilemez, ancak tarafı büyük ölçüde azaltır.

Tipografi Paletleri
Tasarım tipografi zenginlikleri sitelerini bir esinti haline getirmek için yetenekli ekip tarafından üretilen bir uygulama "typecast". Bu, paletler oluşturmanıza ve tipografik paletler oluşturmanıza olanak tanır.

Renk İlhamını Bulun
Web sitenizin daha iyi bir tasarımı için renk kombinasyonunu etkili bir şekilde kullanmalısınız. Web sitenizin renkleri gerçek temsilidir. Ankete göre renk kombinasyonu, web sitenize daha fazla kullanıcı çekiyor.

Kullanıcı akışı
Kullanıcı akışı, web tasarımının en kritik parçasıdır. Kullanıcınız, web sitenizin nasıl çalıştığı hakkında bir fikre sahip olmalı ve web sitenizin amacının ne olduğu, kullanıcılarınız için net olmalıdır. Web sitenizin arayüzü, ziyaretçilerinizin sitenizde daha uzun süre kalması için kolay ve samimi olmalıdır. Web sitenizin tasarımı çekiciyse, web siteniz kullanıcılarınız tarafından daha fazla odaklanacaktır. Web sitesi tasarımı, web sitenizdeki yoğun trafik için de bir faktördür.

Müşterinizi Dahil Edin
Tasarım süreci boyunca müşterinizi web sitenize mümkün olduğunca erken dahil edin. "İşlerini en iyi onlar bilir" ve bilginizi müşteri bilgisiyle birleştirmek için başarılı dijital çözümü geliştirmenin tek yolunu her zaman hatırlayın.

Prototip Oluşturma
Erken tasarımları mümkün olan en kısa sürede müşterilerinizin önüne çıkarmak için farklı prototip oluşturma araçlarını kullanın. Bu basit olduğu kadar karmaşık bir prototip de olabilir. Bu prototipler, müşterilerinizin yanı sıra sizin de müşterilerinizin sizden gerçekte ne istediğini anlamanıza yardımcı olacak ve işinizi kolaylaştıracaktır.

Sosyal Paylaşım ve takip düğmeleri
Harika içerik ve teklifler üretmek, web sitenizin ihtiyaç duyduğu tek şey değildir. Kullanıcılarınıza içeriğinizi paylaşmaları için bir fırsat sağlamalısınız. Web sitenizde sosyal düğmeler yoksa, web sitenizde zaten içeriğinizi okuyan kişilerden gelen çok fazla trafiği kaçırabilirsiniz. Bu terim sizin için yeniyse, sosyal paylaşım düğmeleri içeriğinizin üstüne veya altına yerleştirilen küçük düğmelerdir. Bu düğmeler aslında web sitenizdeki trafiği artırmak için çalışır.
Bunlar, web sitesi tasarımınızda kullanabileceğiniz bazı önemli faktörlerdir. Web sitenizi tasarlayamıyorsanız, web sitenizi sizin için oluşturmak için herhangi bir saygın web tasarım şirketini kiralayabilirsiniz.



Yorumlar